Sunday, March 13, 2011

KAWAN-KAWAN SAYA

Disebabkan rupa dan penampilan gua agak menawan, maka gua dikurniakan ramai kawan. Ramai betul kawan gua. Ramai juga la perangai mereka. Ada yang mantap. Ada juga perangai yang jenis mintak lutut dekat dada. Tapi gua tak ambil port sangat dengan perangai mereka sebab gua bukan jenis yang mudah terpengaruh dengan rakan sebaya. Kalau gua tak pernah ngeteh dengan mereka bermakna antara kami hanya kawan biasa. Walaupun begitu, antara kawan yang gua tak pernah ngeteh ni ramai juga sebenarnya yang membanggakan gua.

Kawan 1.
Kawan yang ini tergolong dalam golongan manusia bengis. Badan kena ada parut. Lagi tinggi tahap dia kalau parut dekat muka. Kalau parut kena parang lagi pailang. Kalau lepak hisap rokok mesti cerita kabel-kabel yang beliau miliki diseluruh Malaysia. Cerita pukul orang. Cerita asah parang pakai batu akik. Pendek cerita jenis yang tak gentar berhadapan dengan musuh. Rugi gua tak kenal dia lagi waktu FRU cari gua itu hari.

Kawan 2.
Yang ini berkenaan kabel juga. Tapi kabel dia belah-belah 'anti rasuah' punya. Ada kabel besar maka beliau tak gentar di jalan raya. Naik kereta buatan Malaysia ikut jalan wrong way pun tak ada hal. Pernah kena saman sampai RM1k++. Tapi apa ada hal kalau pak menakan pegawai 'anti rasuah'. Gua ingat nanti nak mintak tolong settle gua punya saman yang dah dekat setahun tak bayar.

Kawan 3.
Yang ini pula jenis jiwa gila-gila remaja. Azroy versi motosikal buatan Malaysia. Lap cecah telinga. Willy dari Puchong sampai Subang. Berkenaan speed, Waja dan kuda putih pegawai 'anti rasuah' tak dapat nak kejar superbike 125cc beliau. Paling gua teruja, beliau pencetus revolusi dalam sistem road block sekarang.

Cukup la dulu cerita tentang kawan-kawan gua. Gua tak nak orang teruja sangat pula.

No comments:

Post a Comment